The online community for software testing & quality assurance professionals
 
 
Calendar   Today's Topics
Sponsors:




Lost Password?

Home
BetaSoft
Blogs
Jobs
Training
News
Links
Downloads



Testing Tools >> HP / Mercury LoadRunner

Pages: 1
Curiousity_Needed
Newbie


Reged: 09/17/12
Posts: 10
SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem
      #719728 - 11/13/12 02:17 AM

Hi to all,

As I tried to record a vugen script for a soap request, I got HTTP 500 error. the log I got is:

Action.c(271): t=26114ms: 227-byte chunked response body for "http://10.6.41.13:9201/ts/cxfServices/manageAccountServiceWS" (RelFrameId=1, Internal ID=31)
Action.c(271): <soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"><soap:Body><soap:Fau
Action.c(271): lt><faultcode>soap:Server</faultcode><faultstring>Fault occurred while processing.</faults
Action.c(271): tring></soap:Fault></soap:Body></soap:Envelope>
Action.c(271): Error -26612: HTTP Status-Code=500 (Internal Server Error) for "http://10.6.41.13:9201/ts/cxfServices/manageAccountServiceWS" [MsgId: MERR-26612]
Action.c(271): t=26301ms: Closing connection [6] to 10.6.41.13 after receiving status code 500 [MsgId: MMSG-26000]
Action.c(271): t=26303ms: Closed connection [6] to 10.6.41.13:9201 after completing 0 requests [MsgId: MMSG-26000]
Action.c(271): t=26305ms: Request done "http://10.6.41.13:9201/ts/cxfServices/manageAccountServiceWS" [MsgId: MMSG-26000]
Action.c(271): web_custom_request("manageAccountServiceWS") highest severity level was "ERROR", 1745 body bytes, 489 header bytes, 16 chunking overhead bytes [MsgId: MMSG-26387]
Ending action Action.

Any comments ?

Edited by Curiousity_Needed (11/13/12 04:13 AM)


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
James PulleyModerator
Moderator


Reged: 08/01/01
Posts: 5551
Loc: NC
Re: SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem [Re: Curiousity_Needed]
      #719737 - 11/13/12 05:51 AM

Looks like a replay error not a recording error....

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
JimHowell1970Moderator
Active Member


Reged: 02/18/10
Posts: 836
Loc: Europe
Re: SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem [Re: James Pulley]
      #719771 - 11/14/12 12:54 AM

Have you done any parameterization/ correlation in the script?
If not you need to ... If so it's wrong!


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Curiousity_Needed
Newbie


Reged: 09/17/12
Posts: 10
Re: SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem [Re: JimHowell1970]
      #719786 - 11/14/12 06:42 AM

Actually we can not determine where to correlate because in our script we don't have any dynamic paths , Morover, same soap request in SOAPUI is able to run without any problems.
I can provide the code if anyone is willing to help ?


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
James PulleyModerator
Moderator


Reged: 08/01/01
Posts: 5551
Loc: NC
Re: SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem [Re: Curiousity_Needed]
      #719787 - 11/14/12 06:59 AM

You still have not answered the question on whether this is a recording issue or a replay issue.....

As to Correlate, record twice. Record all headers (you are likely missing one or several). Another way to check is to record the application with Windows Sockets, which is a very raw recording model. If you have a missing header it will show up quite easily in the data.ws section of the sockets script as an extra send buffer prior to your XML submission.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Curiousity_Needed
Newbie


Reged: 09/17/12
Posts: 10
Re: SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem [Re: James Pulley]
      #719789 - 11/14/12 07:08 AM

it is a replay issue..




Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
James PulleyModerator
Moderator


Reged: 08/01/01
Posts: 5551
Loc: NC
Re: SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem [Re: Curiousity_Needed]
      #719795 - 11/14/12 08:16 AM

Then in all likelihood you are missing a header (or two). Use a protocol analyzer, Winsock, Record with all headers, etc... to identify the missing component.

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Curiousity_Needed
Newbie


Reged: 09/17/12
Posts: 10
Re: SOAP UI-VUGEN-HTTP 500 problem [Re: James Pulley]
      #719855 - 11/15/12 06:02 AM

it is solved by recording it in webservice protocol by LR 9.5
and adding headers in soap request. Thanks


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1



Extra information
0 registered and 50 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  AJ, James Pulley, ptrussell_nc, JimHowell1970 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 4597

Rate this topic

Jump to

Contact Us | Privacy statement SQAForums

Powered by UBB.threads™ 6.5.5