The online community for software testing & quality assurance professionals
 
 
Calendar   Today's Topics
Sponsors:




Lost Password?

Home
BetaSoft
Blogs
Jobs
Training
News
Links
Downloads



Testing Tools >> Micro Focus/Compuware TestPartner

Pages: 1
Venkat_Paladugu
Newbie


Reged: 03/21/08
Posts: 16
Objects are uable to recognise by TP
      #709470 - 06/10/12 11:21 PM

Hi Mates,

We are facing the below issue

Issue:Test Partner is unable to recognise the obects in my PC(windows Xp),the same objects are recognised by the TP in another PC(Windows XP) of my peer.


Please help me how to make it ..


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
eggbox
Advanced Member


Reged: 01/27/02
Posts: 457
Loc: Detroit, Michigan
Re: Objects are uable to recognise by TP [Re: Venkat_Paladugu]
      #709515 - 06/11/12 05:45 AM

Hmm, your question is lacking a lot of information that would be required to resolve your issue, can you provide the following information.
  • Are the machines running the same version of Windows XP, i.e. SP and all patches up to date?
  • What is the application you are attempting to test? I.e. the type of application, .NET, Win32, Browser?
  • Are the machines running the same program, i.e. programs that are automatically run when the machine starts?
  • Does the Identify tool work on the application?
  • Have you restarted the machine that does not work and tried again?
  • Have you tried recording from the application and seeing whether you get the same script? Maybe the attach name is different and you need to you use a wildcard.
  • Have you created a Property check against the application that works and verified it on the machine that does not work? This will show you the differences between what is seen on one machine and the other.
Remember that for this type of issue Micro Focus technical support will be happy to help.

--------------------
//*eggbox


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Venkat_Paladugu
Newbie


Reged: 03/21/08
Posts: 16
Re: Objects are uable to recognise by TP [Re: eggbox]
      #709548 - 06/11/12 09:12 AM

Hi ,
Please find my answers for your questions as inline comments:
Are the machines running the same version of Windows XP, i.e. SP and all patches up to date?
[Venkat]: Both machines running the same version of Windows XP, i.e. SP and all patches up to date.
What is the application you are attempting to test? I.e. the type of application, .NET, Win32, Browser?
[Venkat P]:Its window based application which was developed using VB
Are the machines running the same program, i.e. programs that are automatically run when the machine starts?
[Venkat P]:Yeah both runs same programs by default(We wont restart those PCs as those 2 PCs are my project servers)
Does the Identify tool work on the application?
[Venkat P]:The Identify tool working on the application and the one which is not able to recognize the objects shows Caption= and on other PC the one which is working shows Name=Object name for same object
Have you restarted the machine that does not work and tried again?
[Venkat]:We Should not restart those PCs as those 2 PCs are my project servers
Have you tried recording from the application and seeing whether you get the same script? Maybe the attach name is different and you need to you use a wildcard.
[Venkat]:when we record the actions its giving the same scripts in both PCs
Have you created a Property check against the application that works and verified it on the machine that does not work? This will show you the differences between what is seen on one machine and the other.
[Venkat]:Not aware of property check

Briefly,the Name property is not getting listed in the properties list while identyfying using Identify tool.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
eggbox
Advanced Member


Reged: 01/27/02
Posts: 457
Loc: Detroit, Michigan
Re: Objects are uable to recognise by TP [Re: Venkat_Paladugu]
      #709551 - 06/11/12 09:25 AM

Quote:

Briefly,the Name property is not getting listed in the properties list while identyfying using Identify tool.



If the Name property of the VB control is not being recognized then there is something preventing TestPartner from hooking the application.

--------------------
//*eggbox


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
lslackware
Newbie


Reged: 08/17/12
Posts: 6
Re: Objects are uable to recognise by TP [Re: eggbox]
      #714773 - 08/17/12 04:19 AM

Have u check Object Map? They must be the same.
Also, what about Tools -> Alias Map? Are they the same?


Edited by lslackware (08/17/12 04:20 AM)


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Venkat_Paladugu
Newbie


Reged: 03/21/08
Posts: 16
Re: Objects are uable to recognise by TP [Re: lslackware]
      #716735 - 09/20/12 12:30 AM

Hi

We have got the support/work arround from microfocus team and ..the please find the below details.

Rootcause of the issue:
Incompatability of 6.1.0 version with windows7 basic version

Work arround:
Upgraded the windows OD version to Windows 7 Service Pack 1


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1



Extra information
0 registered and 5 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Myrtle, Jim Brennan, AJ, DSquared 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 3191

Rate this topic

Jump to

Contact Us | Privacy statement SQAForums

Powered by UBB.threads™ 6.5.5