SPONSORS:






User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Apprentice
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Data disappears while running scripts using QTP

    Hi,

    The data disappears while running regression suite using QTP. The application under test is developed using ADF and PowerBuilder. Im posting this to find the possible root cause. The same scenario works fine when performed manually.

    Thanks in Advance,
    Emjay!

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    India
    Posts
    136
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    can you elaborate more on this....as to what framework you're using and how the data is getting pulled off????

    Thanks,
    Ravi Salunkhe
    Regards,
    Ravi Salunkhe

  3. #3
    Apprentice
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    Ravi,

    The framework that is used is a keyword framework. After entering the data in first and last name fields, QTP selects an option on a drop down box. Once the option is selected the page refreshs and the data in the first and last name fields are gone. This doesnt happen when I do it manually.

    Thanks,
    Emjay!

  4. #4
    Super Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    USA
    Posts
    1,407
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    try to set the fields using 'type' method and check.
    ------------
    Chikki
    when things gets harder ,the harder gets going

  5. #5
    Apprentice
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    Nope.. It doesnt work... [img]/images/graemlins/frown.gif[/img]

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    India
    Posts
    136
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    Hey Emjay,

    If the page refreshes that means the data is getting populated from the DB in your second dropdown as per the selection in ur first text box rit?

    If this is the case i would suggest you to first use .type "your data"...and if you have the relative data getting filled up or if the related value is showing up in ur intellisense data in the dropdown....then after .type "your data" try selecting that relative data by making use of sendkeys method...u can get how to use sendkeys over the net or in qtp doc for that sake.
    I had this issue faced...and i'm sure this will resolve your glitch.

    Thanks,
    Ravi Salunkhe.
    Regards,
    Ravi Salunkhe

  7. #7
    Moderator
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Norway
    Posts
    3,265
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    Madhusudhan,

    Try this. Change the Replay Type & run the test again.

    Setting.WebPackage("ReplayType") = 2
    Rajkumar

  8. #8
    Apprentice
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    Will try those suggestions...

  9. #9
    Apprentice
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    Rajkumar Rajangam

    It worked beautifully... Thanks a lot for your help..

    Thanks,
    Madhusudhan

  10. #10
    Moderator
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Norway
    Posts
    3,265
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Data disappears while running scripts using QTP

    Glad to know [img]/images/graemlins/smile.gif[/img]
    Rajkumar

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 10.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.4 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.8 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBNominate (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
Username Changing provided by Username Change (Free) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
BetaSoft Inc.
Digital Point modules: Sphinx-based search
All times are GMT -8. The time now is 09:56 AM.

Copyright BetaSoft Inc.