SPONSORS:






User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Super Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,769
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    Why is VUGen recording the deprecated web_find() instead of web_reg_find() ?

    I just uninstalled LR 8.1 and installed LR 9.5. I let LR find several updates and installed each of them.

    Now I notice that when I record using the web/http protocol, highlight some text on a web page, and press the binocular toolbar button for a web text check, VUGen is placing the function web_find() in my code.

    Not only is this a deprecated function, it's also failing to properly find the text when I run the script.

    What can I do to fix this? Should I be doing something differently?

    Thanks VERY much in advance,

    Chris

    ###############################

    1. What version of LoadRunner (LR) or PerformanceCenter >R 9.51

    2. What is the protocol you are recording?
    web/http

    2.1 If .NET, which version of .NET does the app require?
    N/A

    2.2 If .NET, which version of .NET do you have installed?
    N/A

    2.3 If OracleNCA with Oracle Forms Server, please list the version of Oracle Forms Server. You can get this info from the main Oracle Form when launched - Help -> About
    N/A

    3. If HTML - are you using HTML-Advanced with URLs or,
    Default

    4. If URL mode:
    N/A

    5. Which LoadRunner/PerformanceCenter feature (FPs) or service packs are you using?
    None that I know of.

    6. VuGen Recording - are you using Old or New Recording Engine?
    New, as of 9.51 I believe.

    7. You must list here the specific Licensed Vuser type for your specific issue AND the license amount you have for your Vuser protocol(s) - per the example below No response to this question or N/A are not options) If you are using a cracked or hacked version, list as "CRACK".
    Web & Multimedia bundle (updated: 3500 concurrent users)

    8. Is your support/maintenance contract current and active?
    (substitute your answer here - Yes or No)
    Current and up to date.

    9. What platform(s) (PCs) and Operating Systems (Windows-XP, etc.) are being used for load generators and controllers? Include version and service packs (SP1 or 2, etc.)
    Windows Server 2003, 32-bit I believe.

    10. If you have filed a service request with HP/Mercury, what have they told you at this point with respect to your issue?
    Opened request, have not hear back yet.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    80
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    Are you using web click and script?

    Also:

    [ QUOTE ]
    7. You must list here the <font color="red">specific Licensed Vuser type for your specific issue AND the license amount you have for your Vuser protocol(s)</font> - per the example below No response to this question or N/A are not options) If you are using a cracked or hacked version, list as "CRACK".
    Web &amp; Multimedia bundle

    [/ QUOTE ]
    Life is too short for manual testing

    My LoadRunner Profile

  3. #3
    Super Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,769
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    [ QUOTE ]
    Are you using web click and script?


    [/ QUOTE ]

    No, Web (http/html)

    And on the number of licensed vusers, 3500. Why would the number of users be relevant here?

    Thanks,
    Chris

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    80
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    [ QUOTE ]
    Why would the number of users be relevant here?

    [/ QUOTE ]

    It's the rule in the LoadRunner section of this forum:

    * BEFORE YOU POST, BEGIN HERE * Plus Key Links *

    But I would assume you're aware of this since you're not new here
    Life is too short for manual testing

    My LoadRunner Profile

  5. #5
    Super Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,769
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    [ QUOTE ]
    [ QUOTE ]
    Why would the number of users be relevant here?

    [/ QUOTE ]
    It's the rule in the LoadRunner section of this forum:
    * BEFORE YOU POST, BEGIN HERE * Plus Key Links *
    But I would assume you're aware of this since you're not new here

    [/ QUOTE ]

    You're serious? You nit-picked a minor oversight in my required answers that may have nothing to do w/ the problem?

  6. #6
    Moderator
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    1,600
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    Chris,

    GJ is being a little harsh with someone that HAS actually been around for a while and is an active poster. In answer to your question about the license, we collectively are being very harsh on people who post here with nebulous licenses (read probably illegal).

    To answer the question in your post, has this ever worked for you? I have never used this function. (I always add my wrf manually from server returns.)

    It is quite possible that you are using a "feature" that no one else does and so it hasn't been updated in seven years!
    Unless you are writing a compiler, strtok is NOT the answer.
    See: http://www.sqaforums.com/showflat.ph...=541641#542222

    QAF is still an exercise in self-sufficiency! (Thank JB!)

  7. #7
    Super Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,769
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    &gt;&gt; GJ is being a little harsh with someone that HAS actually been around for a while and is an active poster. In answer to your question about the license, we collectively are being very harsh on people who post here
    &gt;&gt;with nebulous licenses (read probably illegal).

    Ahhhh, I see. I couldn't get my hands around the problem. I can assure you this is a corporate environment and the license is most definitely legal. ;-)

    For what it's worth, that issue bothers me as well, along with the folks looking for exam/certification answers online improperly.

    &gt;&gt;To answer the question in your post, has this ever worked for you? I have never used this function. (I always add
    &gt;&gt;my wrf manually from server returns.)

    Yes, I used to do this as a regular course of action in previous versions of LR, and I suspect many others do. Though I've never done it in LR 9.5x before, the previous versions it has worked for me on were 6.x - 8.1.

    &gt;&gt;It is quite possible that you are using a "feature" that no one else does and so it hasn't been updated in seven
    &gt;&gt;years!

    It's quite possible, thanks for the response to my post! ;-)

    I did submit the question to HP, hope they hear back soon.

    Thanks again,
    Chris

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Amman, Jordan
    Posts
    281
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    Could be a bug in 9.5, doubt it though. I'm currently using 8.1 and the web_text_check inserts a web_reg_find. might wanna look around in the settings for "default text check function to use" - this is just a though i dont know if it exists or not - or in some config file buried in the LR installation folder.

    as a workaround u can use Edit - Replace [img]/images/graemlins/smile.gif[/img]
    _______________________________________________
    1. LR Version: LR 9.5
    2. protocol: Web (HTTP/HTML)
    3. HTML-Advanced with URLs: No
    4. URL mode: N/A
    5. LR FP: N/A
    6. VuGen Recording: New Engine
    7. Web & Multimedia 1700 - Oracle E-Business 100
    8. support/maintenance contract active: yes
    9. Windows 2003 R2
    10. Did not file

  9. #9
    Super Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,769
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    [ QUOTE ]
    Could be a bug in 9.5, doubt it though. I'm currently using 8.1 and the web_text_check inserts a web_reg_find. might wanna look around in the settings for "default text check function to use" - this is just a though i dont know if it exists or not - or in some config file buried in the LR installation folder.
    as a workaround u can use Edit - Replace [img]/images/graemlins/smile.gif[/img]

    [/ QUOTE ]

    Thanks, linkdotbiz. ;-)

    Strangely enough, the last few scripts I've created ... it's actually inserting web_reg_find correctly. Quite odd. I've made no other changes, haven't even rebooted.

  10. #10
    Super Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,769
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Downloaded
    0

    Re: Why is VUGen recording deprecated web_find()? ...

    An update on this. I went back and removed LR again using the super-secret-special method.
    http://www.sqaforums.com/showflat.ph...e=0#Post605466

    I reinstalled LR 9.5 and installed the two patches bringing me up to 9.52. web_reg_find is indeed now getting added correctly with the web/http protocol. Though I'm still not clear on the proper method when using Web Click &amp; Script. I'll discuss that in another thread later.

    Here's an interesting note. I asked HP is after installing 9.5 I should run the included "Check for Updates" program. They recommended that I not do that but instead download the patches from the support site and install them manually.

    Chris

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 10.71%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.4 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.8 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBNominate (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
Username Changing provided by Username Change (Free) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
BetaSoft Inc.
Digital Point modules: Sphinx-based search
All times are GMT -8. The time now is 01:45 PM.

Copyright BetaSoft Inc.